Coaching


Coaching kan op diverse terreinen. Je kunt vragen hebben over je relaties, over je werk, over zingeving, over bepaalde patronen die je wilt doorbreken. Net als bij therapie geloof ik ook bij coaching dat je zelf de antwoorden in je draagt. Je kunt er alleen misschien nog niet bij. Je krijgt inzicht in welke factoren (overtuigingen, blokkades, emoties) je belemmeren om het leven te leiden dat je wilt.

De coaching is er op gericht deze belemmerende factoren zodanig hanteerbaar te maken dat je weer zelf de regie ervaart en in vrijheid je eigen keuzes kunt maken.

Coaching is geen therapie!

Coaching is wel belangrijk bij de volgende vragen:

* Als je voor een keuze staat in je relatie of (her) intreedt op de arbeidsmarkt.

* Als je nu eens echt wilt gaan doen wat je helpt.

* Als je regelmatig twijfelt of je huidige relatie, werk of rol nog wel bij je past!

* Als je je wilt beraden op de volgende stap in je loopbaan.

Dit zijn enkele vragen. De antwoorden op deze vragen zitten al in jezelf. Soms zitten zij echter in het onderbewustzijn waardoor je er zelf niet meer bij kunt. Coaching gaat om hulp om je doelen vast te stellen en ze te bereiken. Dit kan door gesprekken en door trainingen. Een coach is een partner die je helpt je leven te leiden zoals jezelf wenst. Daarbij wordt er gekeken naar je mogelijkheden.

Met een coach praat je over je toekomst. Soms weet je niet goed hoe je wensen en verlangens in vervulling kunt laten gaan. Als je weet wat je echt graag wilt, wordt er gekeken hoe je daar op de meest efficiƫnte wijze kunt komen. Samen met je coach zoek je de beste weg, een weg die leuk is om te gaan. De coach helpt je door (nieuwe) doelen te vinden en de middelen om de doelen te bereiken in kaart te brengen. Als het even tegen zit, dan kan je coach je aanmoedigen of eventueel bijsturen.


Loopbaanadvies


Streeft u als werkgever naar de juiste persoon op de juiste plaats? Is het mogelijk om een werknemer weer terug te geleiden naar zijn oude werkplek of moet er gekeken worden naar ander werk? Zoekt u als werknemer naar werk maar u weet niet wat goed wat uw mogelijkheden zijn of waar uw interesses liggen? Zijn er belemmeringen bij het vinden van werk? Zo kunnen er vele vragen zijn waar u mee zit en waar u graag een antwoord op wilt krijgen.

RemVoorAdvies wil u behulpzaam zijn bij het maken van een opleidings- of beroepskeuze. Door middel van gesprekken en gedegen testmateriaal krijgt u een overzicht van uw capaciteiten, belangstellingen, vaardigheden en eigenschappen. Het helpt een beeld te vormen van iemands persoonlijke eigenschappen, krachten en mogelijke valkuilen. In onderling overleg wordt een individueel trajectplan opgesteld; advies op maat! Informeer naar de mogelijkheden en de kosten.

Remon Negenman is lid van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen), GZ-psycholoog, Registerpsycholoog NIP/Gezondheidszorg.